top of page
  • Skribentens bildIsabel Bjurmalm

Vi vant Elbåtkonferansens gründerpris 2021 🎉

Hurra! Freepower og Martin ble kåret til årets vinner av Elbåtkonferansens gründerpris! Tusen hjertelig takk 💚 Alle de nominerte er de egentlige vinnerne, for denne prisen er med på å rette søkelyset mot det vi alle jobber og brenner for, nemlig et mer bærekraftig båtliv.


Bildet over: En glad Martin etter å ha mottatt prisen av Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.


5 nominerte

I tillegg til Freepower, Bjurtech v/Martin Bjurmalm vare de andre nominerte til prisen: Evoy AS v/Leif Stavøstrand, Kruser AS v/Christer Ervik, Lift Ocean AS v/Petter Mjørland Pedersen, SeaDrive AS v/Finn Limseth.


Vi syntes at alle de nominerte er de egentlige vinnerne, for denne prisen er med på å rette søkelyset mot det vi alle jobber og brenner for, nemlig et mer bærekraftig båtliv.


Når det er sagt, så betyr denne prisen mye for oss i Freepower. Den betyr at vi har tenkt rett, og gjort rett. Men den betyr enda for våre kommende generasjoner.


Video over: Juryens leder Steinar Bustad (Asker Næringsforening) og Klima-og Miljøminister Sveinung Rotevatn er i ferd med å avsløre vinneren av Årets Gründerpris 2021. (Video av: Asker Næringsforening)


Hva er Årets Gründerpris 2021?

Prisen deles ut til en gründer som jobber med nye innovative løsninger mot elbåtbransjen. Foruten heder og ære, så mottar vinneren en symbolsk sum på kr 25 000,- sponset av BKK. Komiteen har sett spesielt på følgende:


Komiteen var på utkikk etter en gründer som:

  • utvikler tjenester eller produkter for å fremme morgendagens tekniske løsninger i elbåtbransjen.

  • høy innovasjonsgrad

  • løsning som viser sterkt behov i markedet

Kriterier for å nominere:

  • Innovasjonsprodukt innen elbåtteknologi som skal være levedyktig og bærekraftig i fremtiden.

  • Produktet for elbåtlivets fremtid

Juryen besto av Steinar Bustad, Asker Næringsforening (leder). Jan Moberg, Teknisk Ukeblad. Birgit Liodden, Elbåtforeningen. Axel Nissen-Lie, Seilmagasinet og Båtmagasinet. Fredrik Brodtkorb, Akershus Næringshage. Sigbjørn Larsen, Skipsrevyen.


Tusen takk til alle rundt oss!

Tusen takk til alle dere som har trodd på oss fra starten av, som vært våre sparringspartnere og heiagjeng fra sidelinjen. Takk til våre samarbeidspartnere, venner og familie. Til våre barn, Victor og Felix som er med oss i alt, som spør om alt og forteller videre med stolthet i stemmen om Freepower. Takk til alle dere gründere/entrepenörer i Skandinavia som også jobber iherdig hver dag for å gjøre båtlivet mer bærekraftig og skape magiske naturopplevelser. Det er utrolig inspirerende å få lov å være med i reisefølget med dere. Takk til det kommunale næringslivet og gründermiljøet i Færder og Innovasjon Norge som åpner dører og hjelper oss langs veien. Og takk til dere politikere som taler vår sak, som kjemper på for å nå vårt felles mål om 1.5 grader innen 2030.

 

Begrunnelsen fra juryen

Begrunnelsen gitt av juryen og som ble lest opp av Sveinung Rotevatn:


"Vinnerens visjon er å erstatte bruken av fossilt brensel gjennom fornybare innovasjoner og forenkle hverdagen for mennesker rundt om i verden.


Selskapet grunnleggende filosofi er design av en elbåt som er multifunksjonell og har lang levetid. Dette gjør de gjennom ideen om produksjon av miljøvennlige solcelle-drevne båter i aluminium.


Selskapet kombinerer innovasjon innen båt-bransjen med innovasjon innen web-/app-teknologi.

Selskapet ønsker å etablere seg innen en nisje i et enormt, globalt marked.


Selskapet jobber med å bygge den første reelle båten, etter å ha testet ut en prototype i to år. Båten vil kunne bygges og benyttes i hele verden og bruker kun solen som energikilde.


Gründer er genuint opptatt av å forbedre klimaet til beste for oss alle og for fremtidige generasjoner, samt opptatt av at løsningen ikke bare skal være tilgjengelige for den vestlige verden.


Han jobber konkret for at mennesker og bedrifter i utviklingsland skal kunne ha muligheten til å anskaffe denne typen produkter.


Kandidaten har utviklet et nytt konsept for klimanøytral transport på sjøen. Tomme batterier på sjøen kan være et problem.


Freepower Solar Boat drives med solenergi. En mobilapp overvåker driften. Teknologien har et stort markedspotensial også i land med dårlig infrastruktur og høye drivstoffkostnader.


Dette gjør produktet til et svært bærekraftig produkt."

 

Tusen takk for et supert initiativ av Elbåtkonferansen med å arrangere en slik utrekkelse av en gründerpris innen elbåt-teknologien. Dette er med på å sette søkelyset på å få et mer bærekraftig båtliv i framtiden og med det bidra med å nå målet om 1,5 grader innen 2030.


🚤 ♻️ 🌱

21 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page