top of page
  • Writer's pictureIsabel Bjurmalm

Freepower seiler videre - med ny kaptein om bord

Updated: Oct 12, 2023

Martin Bjurmalm måtte med tungt hjerte melde oppbud av Freepower AS da konkursen var en realitet i september. Freepowers videre skjebne lå og vaket - til en annen ildsjel tok roret og fikk henne i havn. Vi er glade for at Freepowers eventyr kan fortsette, nå med Arne Magnus Berge som eier.


Fra venstre, Eeva Ropponen, Arne Magnus Berge, Martin Bjurmalm. Foto: Færder kommune.

Martin, grunnlegger av Freepower beskriver det som den vanskeligste beslutningen han har måttet fatte, men at han så dessverre ingen annen utvei enn å melde oppbud av Freepower AS slik situasjonen ble. Martin beklager på det dypeste til de alle dere som har trodd på idéen, på oss i Freepower AS og på han som gründer, at dere nå ikke fikk uttelling for deres investerte kapital og engasjement.


7 år har gått siden Martin startet reisen med å realisere ideen om Freepower, der mengder med energi og all ledig tid har gått med. Familien har blitt involvert og de nærmeste rundt han har bidratt fra sidelinjen. Freepower var ikke bare en jobb for Martin, men et livskall.


Under disse 7 årene har vi vært så heldige å ha hatt meget dyktige støttespillere med på laget. De trodde på oss og delte samme sterke motivasjon og ønske om å få bidra til det grønne skiftet. Fra dere har vi fått mange gode råd, økonomisk støtte, tips og tjenester. Uten dere så hadde vi ikke kommet så langt. Tusen takk.


Vi vil også takke alle våre aksjonærer for deres tillit og investering i oss, - dere har hatt en viktig rolle med å hjelpe teknologien fremover samt hjulpet oss med å sette søkelyset på et bærekraftig båtliv.


Tusen takk til dere alle! 💚


7 år med Freepower - et tilbakeblikk:

Foto fra Venezia: Oliver Astrologo. Andre foto: Askeland Studio, Palle Hultsbo, Freepower, Båtillustrasjoner: Pivot Industridesign.


Freepower seiler videre


Når konkursen ble en realitet, håpet vi at vår konseptide om Freepower, vår teknologi og vårt søkelys på bærekraftig båtliv kunne være til inspirasjon for andres initiativ i utviklingen av klimanøytrale fartøy. Om ikke Freepower skulle få seile videre da. Heldigvis fikk hun det. 


For Freepower ble reddet, og redningsmannen hennes var ingen ringere enn en lokal gründer fra øyene, Arne Magnus Berge, som står bak Folkeladeren, også kjent som ildsjel for Røde Kors-båten i Nøtterøyskjærgården.


Martin ble glad for at det ble Arne som fant Freepower drivende, som tok roret og fikk henne trygt i havn. Arne Magnus er en sjøens mann og engasjert for å elektrifisere båtlivet, slik Martin også er. Et unikt eierskifte som endte godt for Freepower .


Vi ønsker Arne Magnus og hans team lykke til videre med Freepower!


Feel free at see Arne Magnus & Freepower


Hilsen Martin og Isabel Bjurmalm

212 views0 comments

Comments


bottom of page